• Door de jaren  heen hadden we verschillende activiteiten en werden er ook sponsoracties georganiseerd

 • VZW Scharnier richt op zondagmiddag 28 februari een Kippenfestijn in in de Brielpoort in Deinze. Met de opbrengst hiervan worden activiteiten georganiseerd om de re-integratie van de patiënten in de maatschappij te bevorderen.

 • Antalya is een stad en populaire badplaats in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee met 677.242 inwoners (2005). Het is tevens het hoofdstadsdistrict van de gelijknamige provincie  

 • Uitnodiging patiëntenfeest met algemene ledenvergadering Zondag5 februari 2017 in zaal Valckenbulcke

 • Eigen kweek is een Vlaamse televisieserie, die geregisseerd werd door Joël Vanhoebrouck. De serie gaat over een boerengezin dat cannabis begint te telen om het hoofd boven water te houden.

  De opnames vonden plaats in het West-Vlaamse Wijtschate, een deelgemeente van Heuvelland. Eigen Kweek is een productie van Eyeworks en werd gemaakt door het team achter de midfictiereeks Dubbelleven.

 • Boeiende voordracht voor onze nierpatiënten en hun familie in het AZ Maria Middelares Gent. Ook de woonzorgcentra waren talrijk aanwezig om de aangeboden tips en tricks in hun dagdagelijkse praktijk mee te nemen.

 • Wil je onze nierpatiënten steunen door aankoop van een tri-pack koekjes van de Strooper voor vzw Scharnier!

 • Patiëntenreis Elzas AZ Maria Middelares Gent : op het programma vandaag : bezoek Munster kaas en Colmar, en wijnproeverij. Veel bijgeleerd en ons prima geamuseerd. We kijken al uit naar morgen !

 • Naar aanleiding van ons 40 jarig besttan van de dialyse werd het een extra feestelijke bedoening

 • Het laatste weekend van juni werd reeds voor de 12e keer de ATS Run gelopen. Sinds 2008 vormt de ATS Run een vast onderdeel van het kermisprogramma van Merelbeke. 

  Deze run, georganiseerd door ATS Groep, de gemeente MerelbekePolitiezone Regio Rhode & Schelde en Atletiekvereniging STAX, brengt de laatste jaren heel wat lopers en joggers samen op dit sportief en recreatief evenement.

  De ATS Run is in de eerste plaats een Ekiden. Deze wordt gelopen door 6 lopers die samen de marathonafstand van 42,195 km afleggen. De lopers lopen respectievelijk 5km, 10km, 5km, 10km, 5km en de laatste loper vervolledigt de afstand met 7,195km. De ATS Run is dan ook de gelegenheid bij uitstek om samen met één of meerdere teams deze sportieve uitdaging aan te gaan!

   

  De integrale opbrengst van de ATS Run gaat steeds naar het goede doel. Dit jaar zijn dat deze 3 goede doelen:

  - Studio Nona ( spelbegeleiding aan huis voor kinderen met kanker)

  - De Scharnier (vereniging van nierpatiënten verbonden aan het Maria Middelares in Gent)

  - Abajaa! (organiseert vrijetijdsactiviteiten voor personen met een verstandelijke beperking)

 • Vzw Scharnier bezocht Blankenberge met haar nierpatiënten ! Een natte bedoening maar met o zo warme contacten ! Voldoening voor het dialyseteam van begin tot het einde... Van verwondering in Sea-Life naar een superlekker 3 gangenmenu in De Duinse Polders. Kiezen tussen een bezoekje aan het Belle Epoque museum of een eerste ervaring in de casino was niet gemakkelijk. Eindstop in Van der Valk Drongen was proeven van een lekker broodbuffet maar ook van een onverwacht schitterend pianospel van onze Pierre !