Patiëntenfeest VZW Scharnier 2020

Patiëntenfeest VZW Scharnier 2020 door de bril van Odette De Feyter (bestuurslid en transplantpatiënt)

 

Naar jaarlijkse traditie had begin februari het patiëntenfeest plaats van VZW Scharnier.

De VZW Scharnier verenigt de dialyse patiënten en getransplanteerden van het AZ Maria Middelares.

Op 2 februari werden 130 patiënten en partners verwelkomd in de stijlvolle Salons Mantovani in Oudenaarde, waar Scharnier zich stilaan "vaste klant" mag voelen.

Er werd uitgebreid tijd genomen voor verwelkoming en aperitief, voor velen uit de verschillende ziekenhuizen een ideale gelegenheid om elkaar nog eens terug te zien en lekker bij te praten en gezondheids- en andere nieuwtjes te delen bij een al dan niet alcoholvrij drankje.

Als introductie presenteerde de voorzitster dr. Bernaert het financieel overzicht van 2019 en gaf ze de nodige uitleg bij de in 2020 geplande activiteiten. Tenslotte kwam ze nog eens terug op de uitstappen van het voorbije jaar aan de hand van een leuke fotopresentatie.

Op gastronomisch gebied deden de Salons Mantovani hun reputatie alle eer aan. Stijlvolle bediening, perfecte timing en gerechten om stil van te worden. Dit was feestelijk genieten.

De maaltijd werd naar goede gewoonte tweemaal onderbroken voor een "special act". Gert Boullart, kind van de streek, eersteklas entertainer, zanger maar vooral een uitstekende buikspreker kreeg zonder moeite de zaal op zijn hand. De gevatte replieken van de ondeugende poppen zorgden voor bijna onophoudelijke lachsalvo's. En natuurlijk werden enkele gekende gezichten bij Scharnier af en toe voor schut gezet en ze leken er geen bezwaar tegen te hebben. De fijne gerechten smaakten nog eens zo lekker na zo'n hartverwarmend intermezzo.

Het werd opnieuw een gezellige namiddag die alle ingrediënten had die nodig zijn voor een geslaagd feest. Het heeft super veel deugd gedaan om nog eens buiten de ziekenhuissfeer samen te zijn met medepatiënten en/of vrienden van vroeger. Het feest werd traditioneel afgesloten met een drink aangeboden door het bestuur van VZW Scharnier. Nog beter doen wordt niet gemakkelijk.