Hoera-getransplanteerd

Lieve De Muynck HOERA! ’?’ GETRANSPLANTEERD

Wilskracht. Zo valt Lieve samen te vatten. Of om het met een spreekwoord te zeggen: “waar een wil is, is een…” Nee geen weg, want haar levensweg loopt niet over plaveien, integendeel zelfs, de ene hindernis volgt de andere tegenslag in een duizelingwekkend tempo op. En toch blijft ze beschikken over een buitengewone kracht om alle miserie telkens opnieuw te boven te komen. Haar levensverhaal getuigt daarover in dit opmerkelijke boek waarin ze ook plaats laat aan anderen, aan lotgenoten, aan dialysevrienden,… Grensverleggend, hoe Lieve haar chronische ziektes weet te weerstaan en met hernieuwde moed de weg naar herstel aanvangt. Kortom een ode aan de wilskracht die eenieder kan inspireren!
Er bestaan tientallen boeken over kanker, een ziekte die jammer genoeg een grote groep mensen treft; ik heb er dan ook al verschillende gelezen. Over nierpatiënten kon ik er in de bib geen vinden, tenzij louter medisch, dus het is hét moment om de buitenwereld hierover te informeren. Welke ervaringen maken nierpatiënten mee, wat komt er allemaal bij kijken? De media vertellen wel wat over de dialyse (ziet er best vervelend uit) en over de transplantatie (dan is alles weer helemaal OK). Maar over de complicaties tijdens de dialyse of na een transplantatie wordt niet gesproken en nog minder over hoe dat alles ingrijpt in het leven van iedere patiënt.

Dit boek vertelt eerst het persoonlijk verhaal van de auteur (hoe het is om te leven met een nierziekte als alleenstaande moeder), brengt daarna diverse praktische informatie (over aangepaste voeding en medische onderzoeken) en sluit af met een derde deel vol getuigenissen van andere patiënten en wat het voor hen betekent om te leven met een nierziekte.

TECHNISCHE GEGEVENS 112 bladzijden, kleurillustraties Formaat: B14 x H21 Vormgeving: Image-Inn, Grimbergen Druk: BESTinGraphics, Vosselaar Prijs: 15,00 euro (bij verzending + € 3,70) ISBN 978-90-82690-30-9 Uitgave in eigen beheer.
TE BESTELLEN: vzw Scharnier Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent E-mail:
scharnier@azmmsj.be Bankrekening: BE54 8508 2142 5397

met medewerking van vzw Scharnier