PARIJS ROUBAIX

De meesten onder ons die graag naar de koers kijken op TV, kunnen de commentaar wel smaken van onze vaste reporters Michel Wuyts en José De Cauwer.

Daarbij zal het wel zijn opgevallen dat José de letter “h” niet uitspreekt bij het begin van

ieder woord die met die letter begint. En soms klinkt dat zeer “ilarisch” als hij bij voor-

beeld steeds de “oofdletter” achterwege laat.

 

Daarom heb ik een kleine parodie geschreven, een tekst zoals José die waarschijnlijk op

zijn eigen manier gecommentarieerd zou hebben :

 

 

Parijs  -  Roubaix

(commentaar door José De Cauwer)

 

 

Binnen enkele weken is et opnieuw de elleklassieker Parijs-Roubaix. Vele renners zullen niet van krommen aas moeten gebaren en elder moeten denken om veilig aan de aankomst toe te komen.                                                              

 

Onderweg zal er ook geen tijd zijn voor een azenslaapje, want elaas koersen blijft een ondenstiel.  Et zal alle ens aan dek moeten zijn want de vele indernissen op dit obbelig parcours zullen de oofdbrok uitmaken van hun ard labeur, zodat ze niet meer zullen weten van welk out pijlen maken.           

 

Geen aar op mijn oofd dat er aan denkt dat dit een gemakkelijke editie gaat worden en daarom zal de onger lessen met een andvol vitaminen niet volstaan. Een ele oop apjes zoals suikers en mineralen moeten worden ingenomen om zonder oogheidswaanzin de eindstreep te bereiken.      

 

De zwakkeren die niet op tijd kunnen erstellen zullen zoals gewoonlijk met eel hun annekensnest in et decor belanden met eel veel ulten en bulten tot gevolg. De winnaar zal waarschijnlijk eerste nog een gebedje prevelen aan et eilig paterke van Roubaix en daarna welverdiende esperolletjes gaan eten.                                                                                    

 

Nu aast ik mij met enkele ferme eupslagen, zoals de coureurs zeggen, naar uis want eigen aard is goud waard!

 

PARIJS ROUBAIX